Wednesday, July 23, 2014

Action Cam SJ4000

Haa.. masa untuk bermain dengan video pula.

Sumber gambar: Foxoffer.com


Maklumat tentang kamera aksi SJ4000 yang baru aku miliki sejak minggu lepas.


Image Sensor
12Mega Pixels CMOS-Sensor
Colour
Black
LCD
1.5" LCD screen
Image resolution
12 Mega Pixels (4032*3024)/10 Mega Pixels(3648*2736)8 Mega Pixels((3264*2448)/5 Mega Pixels(2592*1944)3 MP(2048*1536)/ 2MHD(1920*1080)/ VGA(640*480)/ 1.3M(1280*960)
Video resolution
1920*1080 30fps / 1280*720 60fps /848*480 60fps / 640*480 60fps
Video Compression Format
H.264
Default resolution
Video:1080P                                                                  
Picture:4032*3024
Image file format
JPG
Video file format
MOV
Zoom
4X
Lens
170°A+ HD wide-angle lens, 6G lens
Memory
Slot for Micro SD card up to 32 GB
OSD language
English/French/German/Spanish/Italian/Portuguese/Simplied Chinese/Japanese/Traditional Chinese/ Russian/
Operating System (OS)
Windows XP/VistaorAbove/Win7/Mac os
Connections
USB 2.0 , HDMI
Frequency
50Hz / 60Hz
Battery life
60 minutes(1080P)
Battery
Battery Detachable 900mAh
Power
5V 1A
Charging Time
About 3hours
Shooting Mode
Single shot, Continuous Shooting
Storage
Support storage cards up to 32GB maximum
Anti-shake
Support
Loop-cycle Recording
Support
MIC
Support
Motion Detection
Support
Wide Dynamic HDR
Support
Firmware Version
N201405270ZV01
Dimensions
29.8x59.2x41 mm
Weight
44g(without batteries),58g with batteries
Accessories
battery, waterproof case, waterproof case bracket, bike bracket, multifunction clip, camera clip, helmet seat, bandages,cleaning cloth, power adapter, 3M stickers, USB cable,bracket adapter,manual
Applications
Extreme Sports, Outdoor Sport Activities,Bicycle,Car DVR, Diving,Home security etc


Kegunaan yang aku cuba: -
  1. Action cam, video mode.
  2. Still cam
  3. Motion activation cam
  4. Dashboard cam
Peeping Tom cam pun boleh! Ceehhh, haram buat macam tu la.

Aku dapat best deal kat sini (search lelong.my sj4000 melodyworld) lepas usaha untuk memilikinya dari penjual part time kat Puchong tak berjaya atas faktor masa lapang dia pukul 11 malam. Jauh doh nak pergi sana dari Gombak!


Sejak aku menceburi mountain biking aku merakamkannya bagi kenangan kekal abadi di Picasa milikku. Awalnya banyak gambar aku dapat rakam, akhir-akhirnya makin berkurangan. Antara sebab-sebabnya: -

  1. Kayuhan nikmat - Lebih menikmati kayuhan daripada berhenti untuk merakamkan.
  2. Kamera rosak - Kamera yang aku gunakan waktu itu ialah Sony Ericsson K800i. Cuma buka slide yang menutupi lensanya, kamera dah bersedia merakam. Lepas terjatuh dalam kolam renang, telefon pun rosak. 
  3. Trail yang membosankan - Bukan trail yang membosankan tetapi trail-trail ini sudah kerap diambil gambar hingga aku dah tak tahu nak namakan album gambar-gambar tersebut. Bayangkan kalau sebulan tu, 4 kali ke trail Bukit Kiara. Untuk rekod, aku amat mencintai trail Bukia Kiara.
Jadi sekarang aku bercadang untuk mengabadikan kenangan trail dalam bentuk video pulak. Best la pasal sekali tekan dah cukup untuk rakam semua aksi menuruni trail seperti dari Twin Peak ke Carnival di Bukit Kiara. Rakaman tersebut boleh aku kongsikan dengan rakan-rakan lain. 

Jom lihat hasilnya buat masa ini. Belum berkesempatan ke trail di bulan Ramadhan ni. Takpa, lepas raya ni, 3 Ogos ada hash kat Setia Alam. Tempah la kalendar anda sekarang!

Anak-anakku di Masjid Putrajaya.
F-stop: f/1.8
Exp.: 1/290s
ISO: 50
Berbasikal. Kamera diikat di dada. Lihat dalam mode HD untuk kualiti lebih baik.


Bermotorsikal waktu malam. Kamera diikat di dada. Lihat dalam mode HD untuk kualiti lebih baik.

Monday, June 30, 2014

Revisiting Kota Damansara Community Forest trail

This was the last ride before Ramadhan, 28 June 2014.
This year, I started to revisit KDCF trail after my last ride, many years back.  Maybe a race there in 2010 was the last time I been there before.  They were just completed Temuan Trail when Fakawi Tribe organized the second race at KDCF.  The first was 2 km race (photos only) on KDCF's first ever trail, the Scout Trail in 2009.

Fast forward, now they have added Sahabat Trail to the network; now become a total 6km of jungle single track mountainbiking pleasure.

Why I like KDCF?
Here are the are reasons: -

  1. Singletrack
  2. Primary jungle
  3. No mosquitoes
  4. Trailhead is less that 50 meters from the carpark.
  5. Proper signage marking the trail direction.

Trail length
Scout only: 2km
Scout plus Temuan: 4km
Scout plus Temuan plus Sahabat: 6km (additional 2km by guessing the length of Sahabat Trail)

Quickie with Nasrul and Irfan on 14th June 2014. 4k x 2.
With GLC on 1st June 2014. 4k + 6k.
More photos.
KDCF with Khairusy on 3rd May 2014. 4k + 6k.
More photos.


Thursday, June 26, 2014

Santa Cruz Chameleon

If we can't get enough of 1, get 2 of Chameleon.

Santa Cruz Chameleon MK4, size L


Santa Cruz Chameleon MK3, size M


Wasn't actually kept both bikes, but here's the story..

Chameleon MK4
This used bike was on sale at BBS for RM4.8k.  It was a complete bike with full Deore XT 10 speed groupset and Rockshox Reba RLT 120mm. From my calculation, it is a good deal.  Now come to the size, it is an L size or 18" frame. My height is on the upper region of M size and lower region of L, and I thought it would fit be nice.  After few months for trying to get the right setup (i.e. handle reach, pedal reach) this L size somehow did not feel so right for me. Then I came across someone else who was trying to sell M size Chameleon MK3 at BBS.

Chameleon MK3
This seller live in Penang, 400km up north from KL. After I managed to get my large size brother in-law to buy my MK4, I get him to agree to drive up to Penang to view and buy the bike on the same day. The rest of it is history. I am quite satisfied with M size MK3 as this suit me better than L size MK4.

Me and Chameleon MK3 at Bukit Kiara. I just love this Fakawi Tribe jersey ability to hide my love handle.